Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre.
Nalle Puh
 
Hem arrow Handledning
Handledning PDF Utskrift E-post

Jag har sedan 1990 erbjudit och bedrivit handledning företrädesvis inom olika typer av verksamheter där människor hjälper människor. Uppdragsgivare har varit socialförvaltningar, skolor, äldreomsorg och omsorgsverksamhet inom en rad kommuner. Dessutom har de funnits inom sjukvård, kriminalvård och både privata och offentliga behandlingsinstitutioner. Deltagare har varit personal i direktkontakt med brukarna men även personer i chefsställning.

Idag har jag ramavtal med Migrationsverket och Katrineholms kommun samt ett antal avtal med kommuner, landsting och behandlingshem.

Ensam klarar knappast någon av att förhålla sig till det människovårdande arbetets utmaningar på bra sätt. Man behöver stöd i organisationen som helhet såväl som hos arbetsledning och kollegor. Handledningen kan här vara ett, men bara ett, sammanhang där den enskilde medarbetaren kan få vägledning och möjlighet att lyfta känslor och tankar som väckts i arbetet. Handledning är personalvård såväl som fortbildning, då spegling och reflektion syftar till att hjälpa medarbetaren att utveckla sin personliga yrkesteori. Hur vill jag arbeta och hur förhåller jag mig till arbetet och de krav och utmaningar som ställs på mig i det? Kunskap är erfarenhet som man fått möjlighet att reflektera över.

Läs mer...
 

kari.markkula.se
Kari Markkula